There’s something about Melonia

Stillbild från "Resan till Melonia"
Ikväll hade Resan till Melonia premiär på Helsingborgs stadsteater, och Kulturpiloterna var såklart där. För att sammanfatta kvällen – shit! vilken underhållning! Såhär beskriver Wikipedia filmen, som pjäsen bygger på:

”På den grönskande ön Melonia bor trollkarlen Prospero och hans dotter Miranda. De har en trädgårdsmästare, Caliban, som till utseendet liknar ett vandrande grönsaksland. På ön bor också poeten William och stormfågeln Ariel. Livet på Melonia är mycket fridfullt och bekymmerslöst, utom för Caliban, som får slita hårt med både trädgården och hushållet.

En dag upptäcker Ariel ett fartyg som är på väg mot Melonia. Ombord finns skurkarna Slug och Slagg från industriön Plutonia. På Plutonia håller de barn instängda som slavarbetare i sin stora vapenfabrik. Slug och Slagg är ute efter att även exploatera Melonia. Ariel framkallar en storm där fartyget går under. Dock klarar sig alla som fanns ombord.

Med på båten, gömd i en stor låda, var även en fripassagerare: Ferdinand, ett av barnen från fabriken på Plutonia. Seglandes i lådan driver han och Rorsman i land på Melonia. Det gör så småningom även båtens kapten, kapten Julgransfot och Kockan.

Även skurkarna Slug och Slagg lyckas ta sig till Melonia där de stjäl Prosperos magiska elixir. De kidnappar Caliban och flyr tillbaka till Plutonia. Prospero och de andra följer efter för att rädda Caliban och befria barnen i fabriken.”

Jag är själv väldigt förälskad i både filmen, samt pjäsen ”stormen” av Shakespare som filmen är löst baserad på. Melonia är verkligen en plats att förälska sig i, och det lyckades verkligen stadsteatern förmedla. Scenografin och kostymerna var riktigt häftig! Hela historien verkligen trollbinder en.

Det som är så bra med Resan till Melonia är att den underhåller alla! Både den som är inbiten teaterbesökare och den som inte brukar gå på teater så ofta. Jag hoppas verkligen att du tar chansen och pallrar dig iväg till stadsteatern, för det är mycket underhållning för liten peng. För ungdomar kostar det bara 90 kronor.

Ta chansen / Maja

Ps. Tips: hela filmen ”Resan till melonia” ligger uppe på Youtube, för dig som vill se en riktigt mysig och magisk film.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s