Paria/Parias

_DSC0414

Vi stiger in till Storan och leds in bakom ”scenen” där bemöts vi av en snabb huvud-och lillfingermätning. Bakom oss finns det bilder på tjockhövdade, dömda, odömda, listan kan göras lång.

Jag får en snabb flashback till P3 dokumentärs inslag om rasbiologiska institutet i Uppsala.

Stadsteatern har gjort en sammansättning av August Strindbergs klassiska triller Paria och Richard Rosengrens nyskrivna pjäs Parias.
Här skildras två olika fall, det första utspelar sig på ett kontor i början av förra sekeltkiftet. Det är en kvinna som har analyserat en man men inte helt kommit underfund med honom något han inte anat. Hon är odömd för ett mord som skedde utan avsikt, han dömd av okänd anledning.

Efter pausen slängs vi in i nutid.
Likt den första är vi på ett kontor men denna gången är det en yngre student som vill diskutera en dom med en äldre kvinna inom rättsyrket om en kvinna som dödat sitt eget barn.

Jag är glatt överraskad! Det var mysigt, spännande och jag kan ärligt talat säga att detta är något ut över det vanliga! Den känns även lämpad för både unga och äldre då de snackar om allt mellan prostitution och kvinnans rättigheter till ånger och skam.

Vill du veta mer om teatern?
kolla in stadsteaterns hemsida!

– Humle

Annonser

One thought on “Paria/Parias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s