Lars Wallin Fashion Stories, A Day in the World & På Gränsen

Idag var Maja och Emily och kollade på tre utställningar på Dunkers, först såg vi Lars Wallin – Fashion Stories, helt underbara, fantastiska kläder gjorda av Lars Wallin. Vid varje kreation fanns en beskrivning om vad plagget använts till, det kunde ha varit en artist i melodifestivalen som har burit det eller fröken Sverige. Om ni minns gruppen Alcazar som var med i mello med låten ”nor a sinner nor a saint”, deras röda scenkläder fanns där, även klänningar som har medverkat i top model fanns där och i olika shower så som Peter Jöback show. Alla skisser och prover på klänningar fanns med i utställningen, man kunde följa processen hur en av Wallins klänningar blir till. Varför är då Lars Wallins kreationer så speciella? Jo för att det är Haute Couture, det allra finaste som finns inom mode. Plaggen är unika, det finns bara ett exemplar av varje och de är specialsydda. Du borde helt klart gå och se denna utställning!

Sedan gick vi och såg A Day in the World. Den 15 maj 2012 uppmanades folk världen över att fotografera sin vardag. Detta resulterade i en stor utställning och en jättetjock bok med massa fantastiska foton från olika personer världen över. Tänk att det finns så olika människor och att så mycket kan hända på en dag var det jag gick och tänkte på under utställningen.

Tillsist såg vi På Gränsen. Denna utställning har funnits på Dunkers sedan 10-årsjubileumet  förra året och jag har inte förrän idag gått och sett utställningen. Den handlar om Helsingborg. Det finns massa gamla föremål och en historia bakom varje sak. En sak som var kul var att där var en liten bild på ett hus, inte vilket hus som helst, ett som ligger på samma gata som jag bor på och jag känner de som bor där. En man berättade om hans barndomshem i audio guiden och det var mycket intressant, måste nu gå och berätta detta för mina grannar så de kan gå och se att deras hus är med i en mycket vacker utställning!

kram på er kulturnissar / emily

IMG_2351

A Day In The World

IMG_2346 IMG_2345IMG_2350 IMG_2348 IMG_2353 IMG_2354 IMG_2347

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s